Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τον Ιωάννη Καρούνη

Τρίτη 23, 30 Ιουνίου & 7, 14 Ιουλίου στις 19.30 – 21.00
Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη
CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
ΣΤ. 213 0442793     ΚΙΝ. 6949451732
Ε. info@cumana.gr
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων.
Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.
Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική – Προσωπικότητα.
Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική – Προσωπικότητα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν χορό και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.
Ο Ιωάννης Καρούνης είναι Performer, χορογράφος, Filmmaker, Co-artistic director του International Dance Film Festival – Athens Video Dance Project από το 2010 και ιδρυτής της Ομάδας χορού Saltator.
Ιωάννης Καρούνης
Performer – Choreographer
+30 6932887910
video.saltator@gmail.com
Δωριέων 11, Α
Αθήνα, Ελλάδα