Cumana Dance

Ξεκινούν τα μαθήματα της Ηρούς, το πρώτο 19/9 παρέχεται δωρεάν σε όλους!! Μάθημα αυτοσχεδιασμού (ανοιχτό) με την Ηρώ Βασάλου (CUMANA) Κάθε Σάββατο 17:30 – 19:00

Μάθημα αυτοσχεδιασμού (ανοιχτό) με την Ηρώ Βασάλου (CUMANA)

Κάθε Σάββατο 17:30 – 19:00

 

Αυτοσχεδιασμός Improvisation into Performance

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την κίνηση ως μέσο επικοινωνίας και εργαλείο σκηνικής σύνθεσης. Σ’ αυτό το μάθημα στόχος είναι η ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ σύνθεση δηλαδή ο σχεδιασμός χο(ω)ρογραφίας την ίδια στιγμή της παρουσίασης της. Αποφασίζω, ενεργώ και συνθέτω στο δευτερόλεπτο, δημιουργώ εφήμερα σκηνικά τοπία και κατασκευάζω μια φευγαλέα δραματουργία, που διαρκεί όσο και το “τώρα”. Ενώ το σώμα είναι το βασικό εκφραστικό μέσο, παράλληλα δουλεύουμε με φωνή, κείμενο και αντικείμενα.

Το μάθημα καλωσορίζει άτομα από τον κόσμο του χορού, των παραστασιακών τεχνών αλλά και από οποιοδήποτε άλλο background, με περιέργεια και όρεξη για πειραματισμό.

………………………………………………….

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους).

Ειδικές τιμές με τις μηνιαίες κάρτες της Cumana

 

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων

σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

 

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

 

-info@cumana.gr,

 

-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

 

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιαδών Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

 

www.cumana.gr

………………………………………………………………….

 

Ηρω Βασαλου BIO

http://irovasalou.com/

Η Ηρώ αποφοίτησε το 2014 από τη σχολή London Contemporary Dance School ¨The Place¨, ενώ πρόσφατα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη δραματουργία από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στις διαδραστικές παραστάσεις, στη σχέση του σώματος και του χώρου, και στη χορογραφία ως μέσο πολιτικής ανάλυσης και δράσης.

Εργάζεται ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού και η δουλειά της χαρακτηρίζεται από έντονη σωματικότητα και μία επίμονη ματιά στα ζητήματα φύλου και αναπαράστασης. Από το 2015 έχει εγκατασταθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας όπου μαζί με την Ουρουγουανή καλλιτέχνη Lula Amir έχουν ιδρύσει την ομάδα La Fáctica Danza. Έχει συνεργαστεί με την κολλεκτίβα Villapuchero Factory που δημιουργεί site- specific παραστάσεις, την ομάδα χορού Ximena Carnevale, και με τη μουσικοσυνθέτη Paloma Peñarrubia Ruíz. Οι χορογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και πλατφόρμες όπως το Athens Video Dance Project στην Αθήνα, στο 7ο Φεστιβάλ Νέων χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Nuevos Valores de la Danza και MAF στη Μάλαγα, Seasoning στο Άιντχοβεν, 8th You Better Move του Dansmakers στο Άμστερνταμ, Resolutions Festival στο Λονδίνο κ.ά. Απο το 2020 έχει τη βάση της στην Αθήνα.

Ως δασκάλα σύγχρονου χορού έχει διδάξει ενήλικες και παιδιά σε μόνιμη βάση στην Ισπανία σε σχολές όπως Jessy Muñoz Dance Academy, Happy Style Dance, El Taller, Christina Mesa. Επίσης έχει διδάξει 2ήμερα και 5ήμερα masterclasses στο κέντρο τεχνών Ηet Wilde Weste στην Ουτρέχτη, στην Ανώτατη Σχολή Χορού Conservatorio Superior de Danza Málaga, στην Ανώτατη Επαγγελματική Δραματική Σχολή Escuela de Arte Dramatico Málaga και στο κέντρο Nimikou στο Σαντιάγο, Χιλή.

Στα μαθήματά της, πέρα απο floorwork, release και contact οι οποίες είναι κεντρικές τεχνικές της σωματικής της πρακτικής, η Ηρώ εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό ως μέσο κινησιολογικής και δημιουργικής έρευνας, με σκοπό την ανακάλυψη και υποστήριξη του προσωπικού σωματικού λεξιλογίου του κάθε μαθητή/μαθήτριας.

 

Μάθημα: https://www.youtube.com/watch?v=cygqNj5xS38&feature=youtu.be

Βιντεο promo: https://vimeo.com/user35272629

Vimeo: https://vimeo.com/user35272629