Κύκλος 4 μαθημάτων σύγχρονου χορού (ανοιχτό) με την Βασιλική Μπέγκα στην Cumana Τετάρτες 15,22,29/3 & 5/4 16:00 – 17:30

Το μάθημα εμπνέεται από τις release τεχνικές, όπως αυτές ορίζονται στην Αμερική τη δεκαετία του 70.

Με γνώμονα τα ανατομικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος και παρατηρώντας τις προσωπικές μας συνήθειες θα καλλιεργήσουμε την κιναισθησία μας και θα κινηθούμε με περισσότερη ελευθερία και αποτελεσματικότητα.

Με συνειδητή και οργανική χρήση όλων των μελών του σώματός μας, κατάλληλους μοχλούς και τους νόμους της φυσικής θα κινηθούμε με την ελάχιστη μυϊκή ενέργεια όταν αυτό απαιτείται.        Αποδεσμεύοντας την περιττή ένταση και με σωστή χρήση της αναπνοής θα βελτιώσουμε παράλληλα και την αντοχή μας.                                                                                                                     Ειδικότερα, στο μάθημα θα εστιάσουμε σε ασκήσεις τεχνικής (ή και συγκεκριμένες αυτοσχεδιαστικές οδηγίες) για την ενδυνάμωση και ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, την απομόνωση της κίνησης των ακρών, την εργονομική στάση του σώματος και τη σωστή χρήση του βάρους.

………………………………………………….

Κόστος συμμετοχής: 7€  (6 € για φοιτητές & ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ)

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

-info@cumana.gr,

-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων – Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr

…………………………………………………….

Η Βασιλική Μπεγκα γεννήθηκε το 1999 στα Ιωάννινα.

Είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2018-2021), του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου(2022) καθώς και πτυχιούχος Πιάνου.

Από το 2018 μέχρι το 2022 συμμετείχε στις παραγωγές της ομάδας χορού “Λάθος Κίνηση”. Ως ανεξάρτητη performer έχει συνεργαστεί με τους Τιτή Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνο Μίχο, Γιώργο Αμέντα, Αθηνά Κυρούσση – Salvucci,  Βανέσσα Σπινάσα, Γιώργο Κοκκινάρη, Emmanuel Cremer κ.α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Jylien Hamilton, Maya M. Carol, Μπέττυ Δραμισιώτη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Κική Μπάκα, Σταυρούλα Σιάμου, Ερμή Μαλκότση, Τζένη Αργυρίου, Δάφνι Κόκκινο, Judith Sanchez Ruiz, Fernando Suels Medoza (Pina Bausch), Jone San Martin (Forsyth), Libby Far, Γιάννη Μανταφούνη κ.ά.

Επιπλέον, συμμετείχε στον “Οδηγό για χορευτές με αναπηρία” (2022) όπου  συνεργάστηκε με τους Ανδρέα Κολίσογλου, Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κύνθια Νικολάου και Άννυ Κλίνη.

Το 2022 συνεργάστηκε ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη του Ανδρέα Ζαφείρη  για την θεατρική παράσταση “Zak/Zackie Oh! A queen’s story” με τον Τζώρτζη Παπαδόπουλο και συμμετείχε ως perfomer στην μεγάλη μήκους ταινία “Swimmimg Home”(UK) σε σκηνοθεσία Justin Anderson.