Μάθημα σύγχρονου χορού με την Ανδρονίκη Μαραθάκη

Η Cumana συνεχίζει και φέτος την καλή συνεργασία της με την Ανδρονίκη Μαραθάκη, με ένα νέο μάθημα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλους, και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Το πρώτο μάθημα (Τρίτη 26/9) προσφέρεται δωρεάν σε όλους.

 

«Αυτό είναι ένα απλό μάθημα σύγχρονου χορού που φέρει στοιχεία από ότι ονομάζεται “τεχνική” και από ότι ονομάζεται “αυτοσχεδιασμός”.

Επιθυμία μου είναι η χρήση των παραπάνω να τροφοδοτήσει έναν άπειρο αριθμό πιθανοτήτων κίνησης.

Ναι, θα χρησιμοποιήσουμε το έδαφος για να ζεσταθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε την όρθια θέση.

Ναι, θα μελετήσουμε την αναπνοή και τις πέντε αισθήσεις εν κινήσει.

Ναι, θα μελετήσουμε την κίνηση στα διάφορα επίπεδα και τις διαδρομές ανάμεσα σε αυτά.

Ναι, θα απομονώσουμε την κίνηση σε μέλη μας και θα την ξανασυντονίσουμε.

Ναι θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους μας στο χώρο, κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Η βασική όμως προσπάθεια είναι να ανακαλύψουμε

πως η κίνηση  “γράφεται” μέσω  εμού και έξω από εμένα, δίχως φλυαρία,

 και πώς η καθαρότητα της κίνησης εφευρίσκεται συνεχώς μέσω μίας  απλής πρόθεσης:

όταν ειλικρινά και οριακά δρούμε με αυτήν.

Αφορά οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει την κινησιολογική του αντίληψη και να αναλύσει τους μηχανισμούς κίνησης του ανθρώπινου σώματος, καθώς και όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει το πώς σχετίζεται με τον εαυτό του και με τους άλλους γύρω του.

Σας περιμένω,

Ανδρονίκη»

 

Φωτογραφία: Lida Touloumakou

………………………………………………………………………………………………

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή (18.00-19.30). ΕΝΑΡΞΗ 26/9.

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους). Ειδικές τιμές με τις μηνιαίες κάρτες της Cumana. Το πρώτο μάθημα (Τρίτη 26/9) προσφέρεται δωρεάν σε όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)

 

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

info@cumana.gr ή στα τηλ. της σχολής 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι)  ή 6977805517

 

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr

………………………………………………………………………………………………

 

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη αρχικά σπούδασε στη σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και ‘Έργων Τέχνης (Αθήνα). Αλλάζοντας μετά κατεύθυνση σπούδασε χορό και σαν υπότροφος του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο  στο Λονδίνο στο University of London, C.S.S.D (ΜΑ Performance Practices and Research).

 Η έρευνά της μέσω της πρακτικής του χορού, υπό τον όρο “μετατροποιήσιμες χορογραφίες”  αφορά τις δομές σύνθεσης, τη χορογράφηση ροών κίνησης και τη δημιουργία λειτουργικής κίνησης τόσο μέσω της αστάθειας και της μετατόπισης του ανθρώπινου σώματος όσο και μέσω της χρήσης υλικών, κυρίως οργανικών (“biograms”/ 2009,2010,2014, “omfalia”/ 2011,2014, “Κυριακή”/ Polis Park, 2015, “Έρωτας & Επανάσταση: Μέρος ΙΙΙ, η ανωμαλία του ελάχιστου”/ 2016,” Έρωτας & Επανάσταση: Μέρος Ι, Προς-ευχές”)

Έχει συμμετάσχει ως visiting artist για δυο χρονιές στο choreography lab/ κινητήρας και έχει συνεργαστεί με τους Βανιό Παπαδέλη, Έυα Πυρνοκόκη, Πέτρο Γάλλια, SaLtaTor Physical Dance Group, Κωνσταντίνο Μίχο, Δημήτρη Καραλή, Κωνσταντίνο Ρήγο, Φώτη Νικολάου, Ζωή Δημητρίου και Κωνσταντίνο Ντέλλα  Tα τρία τελευταία χρόνια είναι μέλος της ομάδας “Dancing to connect”/Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές ανήλικους και ενήλικους (Cumana Dance Studio, Quilombo Centro Cultural, Baile de Barrio, Da.n.Ce., Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, Ακροποδητί Σύρος, Φεστιβάλ Σχολείο Τήνου, Duende Ensemble, Κινητήρας, Αίαντας Α.Σ., Σχολή Ε.Γαλιατσάτου).

Εκτός των χορογραφικών έργων που έχει παρουσιάσει, οργανώνει και επιμελείται δράσεις με τη συμμετοχή κοινού και performer,επαγγελματιών και μη (Σωσίβια/ Rabbithole & Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ., ΛΕΛΑ/ brain the chain festival, ΔΙΑΡΡΟΗ/ 3η Μπιενάλε Αθήνας , Athens Photo Festival 2016).

https://vimeo.com/andronikimarathaki

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………