Η  Έλενα Σταυροπούλου αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007 και έκτοτε συνεργάζεται με τη Jasmin Vardimon Company-London με τις παραγωγές ‘Yesterday’ και ‘7734’.Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο με θέμα την ‘Performance’ από το London Contemporary Dance School-The Place-London.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της Hellenic Dance Company σε χορογραφίες των: Λίντα Καπετανέα-Josef Frucek, Jasmin Vardimon, Νανά Βάχλα. Επιπλέον, συνέργαστηκε με την Τζένη Αργυρίου.

Το 2011 παρουσίασε δείγμα δικής της παραγωγής στο φεστιβάλ ‘Ραντεβού με το σώμα’, στο Βρυσάκι-Χώρος Πολιτισμού, με την ονομασία ‘Once upon a space’.

Επίσης,το 2012 περιόδευσε με την ομάδα ‘Rootless Root’ (Λίντα Καπετανέα-Josef Fruchek) με την παραγωγή ‘Eyes in the colours of the rain’.

Aπό το 2011 έχει διδάξει στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού, στην επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλούς Μάνου και στα studios DAN.C.CE.,Cumana dance και Baille de Bairro.Επιπλέον έχει διδάξει ρεπερτόριο της ομάδας Jasmin Vardimon και έχει δημιουργήσει υλικό για σχολεία και σχολές χορού στην Αγγλία.

Επιπλέον,έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με αναγνωρισμένους χορευτές,χορογράφους και δασκάλους.

Ασχολείται με τη μουσική, κυρίως ως φωνή στo μουσικό σχήμα ‘Σέλας’.Έχει κάνει μουσικές σπουδές στο πιάνο και θεωρία-αρμονία. Αποτελεί μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Κορίνθου ‘Opus Femina’, και έχει συμμετάσχει στη δημιουργία μουσικοχορευτικών παραστάσεων.

H Έλενα είναι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών.