ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ‘ANIMAL MINDFULNESS’ με τον EDDIE OROYAN (CUMANA)

 

 

Η Cumana διοργανώνει ένα workshop με τον χορογράφο, χορεύτή και δάσκαλο χορού Eddie Oroyan. Γνωστός από τις συνεργασίες του με ονόματα όπως ο Wim Vandekeybus, Emanuel Gat, Roberto Olivan κ.α , o Eddie έρχεται στη Cumana για ένα σεμινάριο βασισμένο πάνω στην τεχνική του Animal mindfulness...

 

Μια ανοιχτού επιπέδου κινητική εξερεύνηση και ένα μάθημα σύγχρονου χορού, που εξασκεί νοητικά το πνεύμα παράλληλα με το σώμα, για να εξελίξει την αντίληψη και την ποικιλία. Το δύο-μερών μάθημα εκτείνεται μεταξύ διαλογιστικού και αυθόρμητου, αλλά με μια «όπως είμαστε, όχι όπως θα θέλαμε να γίνουμε» προσέγγιση.

Καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος προσφέρονται εργαλεία και καθοδήγηση που θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια προσεγμένη και συνολική αντίληψη και μια ανάπτυξη της αίσθησης της παρουσίας.

Στόχος μας είναι η παρατήρηση και η κατανόηση του “ζώου μέσα μας”, η αναγνώριση της άμεσης συνάφειας μυαλού και σώματος, μαθαίνοντας πως λογική απόφαση και αγριότητα μπορούν να συνυπάρχουν.

 

Το μάθημα είναι εμπνευσμένο από τη συνεργασία με τις ομάδες ‘Ultima Vez’ και ‘Emanuel Gat dance co.’ καθώς και από όλα τα χρόνια καθημερινού διαλογισμού.

 

Στο πρώτο από τα δύο μέρη του μαθήματος θα χορέψουμε και θα κινηθούμε στο χώρο χρησιμοποιώντας εργαλεία που θα εκτείνουν την συνείδηση διακριτικών και προφανών αισθήσεων του σώματος, δεχόμενοι ταυτόχρονα οτιδήποτε προκύπτει όταν δεν λαμβάνουμε υπόψη το δέσιμο ή την απομάκρυνση των μελών του σώματός μας. Θα αφυπνίσουμε τις άλλες αισθήσεις και θα παίξουμε με το πως μπορούν να επιδράσουν στη κινητική μας εμπειρία. Θα δουλέψουμε με τρόπο που ενθαρρύνει νέα μονοπάτια στο μυαλό, που οδηγούν σε μια περισσότερο παρούσα κατάσταση της ύπαρξης παρά σε μια κατάσταση προορισμού.

 

Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με αυτή την αγριότητα, με το ζώο που όλοι είμαστε. Θα προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε στο σώμα αυτό που φαίνεται να μη θυμάται. Θα υπάρξουν παιχνίδια και δομημένες διαδράσεις για να εξασκήσουμε την αντανακλαστική και την μη-αντανακλαστική αντίδραση, δουλεύοντας σε σχέση με την έννοια της αυτοκυριαρχίας θα εξερευνήσουμε την πρώτη μέρα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια υπέρ-νοητική μας κατάσταση, όταν μπορέσουμε να απομακρυνθούμε από αυτό το ζώο, χωρίς φόβο ή αυτοκριτική.

 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 17:00-21:00 & Kυριακή 23 Σεπτεμβριου 14:00-18:00

 

Κόστος συμμετοχής: 45 € και για τις 2 μέρες ή 25 € για μία ημέρα

 

H δήλωση συμμετοχής και η προκαταβολή δεν είναι απαραίτητη.

Παρακαλούνται όμως, για την καλύτερη διοργάνωση του event από τους διοργανωτές, όσοι σκέπτονται να έρθουν την πρώτη μέρα του σεμιναρίου (είτε πληρώσουν όλο το πακέτο, είτε μόνο το πρώτο μάθημα), να στείλουν ένα e-mail στο info@cumana.gr (γράφοντας ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού και βάζοντας ως 'Θέμα' του mail 'EDDIE')

 

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

 

www.cumana.gr

 

tel: 6949451732

 

e-mail: info@cumana.gr

 

 

EDDIE BRUNO OROYAN

 

 

Animal mindfulness. Είναι μια έρευνα για ισορροπία. Μετά από ένα τραυματισμό στα τέλη του 2014, ο Oroyan ξεκίνησε μια πρακτική διαλογισμού και παρατήρησης.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα και μελέτη είχαν από καιρό συμπεριλάβει την εξάσκηση του ζωώδους αντανακλαστικού, αλλά η νέα πρακτική τον έχει διδάξει -και ακόμη συνεχίζει- την περιέργεια και την συναίσθηση του πιο ‘λεπτού’ , του ευαίσθητου και της συναισθηματικής κατανόησης του άλλου.

Με την επιστροφή του, ο Oroyan κινήθηκε προς το να εξερευνά και να μοιράζεται αυτές του τις ανακαλύψεις μέσω της σκηνής και των μαθημάτων. Ο Oroyan συνεργάστηκε με την ομάδα Ultima Vez για σχεδόν έξι χρόνια, περιοδεύοντας και χορεύοντας κυρίως στα έργα ‘What the Body Does not Remember’ και ‘In Spite of Wishing and Wanting’.

Από το 2017 συνεργάζεται με τον Emanuel Gat και βρίσκεται επί της δημιουργίας/παρουσίασης/περιοδείας του νέου έργου ‘STORY WATER’.

Έχει επίσης συνεργαστεί με τους : Creach/Company, Shapiro & Smith, ARENA Dances, Zenon,Andrea Miller, και Roberto Olivan.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος - και συνεχίζει ως καλλιτεχνικός συνεργάτης- της ομάδας Black Label Movement. Ως ενεργός χορογράφος, μερικές από τις πρόσφατες συνεργασίες του παρουσιάστηκαν στo AmericanDance Festival 2014 (w/ Carl Flink) και Zürich Tanzt 2015(w/ Rakesh Sukesh).

To 2016 παρουσίασε ένα solo στο P12 Space στις Βρυξέλλες καθώς και ένα ντουέτο με την Natalia Pieczuro στο Dag van de Dans το 2017.

Συμμετείχε στη δημιουργία ενός νέου τρίο στο Τhe Guest Project στη Θεσσαλονίκη ενώ βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας μαζί με την Jessica Eirado Enes ενός νέου ντουέτου.