Κύκλος 4 μαθημάτων με τον Alex Gotch και την Ελένη Παπαϊωάννου

 

Περιγραφή μαθήματος:

 

Ο Άλεξ και η Ελένη σπούδασαν μαζί στο London Contemporary Dance School για 3 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές, στα πλαίσια ομαδικών εργασιών, ανεξάρτητων project και χορογραφιών. H συνεργασία τους συνεχίστηκε το 2017 στη Αθήνα, όπου χορογράφησαν και παρουσίασαν με επιτυχία το έργο τους ‘2084’.

Έτσι συνεχίζουν να εκπαιδεύονται, να εξασκούνται και χορεύουν μαζί εντός και εκτός σκηνής, εξερευνώντας και αναπτύσσοντας τις δικές τους κινησιολογικές τεχνικές , οι οποίες θα πληροφορήσουν και το μάθημα του Partnering.

 

Το μάθημα λοιπόν αυτό αποσκοπεί στην απόκτηση των βασικών και θεσμικών γνώσεων πάνω στο partnering, δηλαδή τον χορό μαζί με άλλον ένα , δύο ή 10 ανθρώπους! Αντλώντας πληροφορίες και στοιχεία από το Contact Improvisation  καθώς και ενσωματώνοντας τις γνώσεις μας στις πολεμικές τέχνες θα αναπτύξουμε σταδιακά την ικανότητά  να κινούμαστε με ευαισθησία μαζί με κάποιο άλλο σώμα, εκτός του δικού μας. Εξερευνώντας τις πιθανότητες, τα επίπεδα, την ταχύτητα και τη βαρύτητα θα χορέψουμε μαζί μεταξύ γης και ουρανού!

 

Σας περιμένουμε!


 

………………………………………………………..

Κάθε Τρίτη του Φεβρουαρίου (6, 13, 20, 27), ώρα 18:00 – 19.30

 

Κόστος συμμετοχής: 7 € / μάθημα (6 € για φοιτητές και ανέργους και καλύτερες τιμές για κατόχους μηνιαίων καρτών της Cumana).

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)

 

 

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

-info@cumana.gr,

-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6977805517

 

CUMANA dance

Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων

Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr

…………………………………………..

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

 

Ο Άλεξ είχε την πρώτη του επαφή με την κίνηση στην ηλικία των 9 με την πολεμική τέχνη Tang Soo Do στην οποία απέκτησε Μάυρη Ζώνη. Μετέπειτα σπόυδασε στο SUNY Purchase College της Νέας Υόρκης και στο London Contemporary Dance School (The Place) όπου αποφοίτησε με πτυχίο στο σύγχρονο χορό. O Άλεξ έχει διδάξει εκτενώς σε Καναδά και Μεγάλη Βρετανία και αυτή την περίοδο ταξιδεύει διαρκώς προσπαθώντας να εξερευνήσει πιο λεπτομερώς τα κινησιολογικά του ενδιαφέροντα όπως ο χορός και οι πολεμικές τέχνες. Κάτι που τον οδήγησε να μελετήσει Jiu-Jitsu, BJJ και Systema, στοιχεία των οποίων έχει πλέον υιοθετήσει στην κίνησή του και την καθημερινή του πρακτική. Το Σεπτέμβριο του 2016 ο Άλεξ πήρε μέρος στο EX-IN, ένα ενταντικό πρόγραμμα 30 ημερών με τον David Zambrano, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακάλυψε περισσότερο τις μεθόδους του Flying Low και του Passing Through. Οι μεγαλύτερες επιρροές στη δουλειά του προέρχονται από τους Bruno Caverna, David Zambrano, Matan Levkowich, Edivaldo Ernesto και Rick Nodine

 

 

Η Ελένη Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα, όπου και είχε την πρώτη της επαφή με το χορό. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School (The Place) και από τότε εργάζεται ως επαγγελματίας performer, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. H Ελένη έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με χορογράφους και καλλιτέχνες όπως οι Livia Rita, Μαριέλα Νέστορα, Joanna Kalm, SekeChimutengwende, Alexis Blake, Sophie Nϋezel, Luca Silvestrini (Protein Dance), Anders Duckworth και Daniel Persson (Humanah Productions). Σημαντικές είναι οι επιρροές που έχει δεχθεί μέχρι τώρα από αξιόλογους δασκάλους όπως οι David Zambrano, Ernesto Edivaldo, Rick Nodine και Peter Savel, ως προς την τεχνική του σύγχρονου χορού, την σύνδεσή του με τον αυτοσχεδιασμό και την χρήση του σώματος σαν αφηγηματικό μέσο.